İslam İktisadı ve Hukuku Doktora Programı Nedir

İslam İktisadı ve Hukuku Doktora Programı

İslam iktisadi ve hukuku anabilim dalı / İslam iktisadi ve hukuku, İslam dinine dayanan bir ekonomik ve hukuki sistemdir. Bu sistem, İslami ilkelere göre tasarlanmış bir ekonomik sistemdir ve İslami hukuka (şeriat) uygun bir şekilde yatırım, tasarruf, ticaret ve diğer ekonomik faaliyetlerin yönetimi ile ilgilenir. Ayrıca, bu sistem, İslami ilkeler doğrultusunda hukuki işlemlerin yönetimine de önem verir.

Anabilim dalı, bir üniversitede bir fakülte veya enstitüde açılan bir eğitim programıdır. Bu program, belirli bir konu hakkında yoğunlaştırılmış eğitim verir ve öğrencilere konu hakkında derinlemesine bilgi sağlar.

Doktora programı, bir konuda uzmanlaşmak için yüksek lisans programını takip eden bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere konu hakkında derinlemesine bilgi sağlar ve onların araştırma yeteneklerini geliştirir. İslam iktisadi ve hukuku doktora programı, İslam iktisadi ve hukuku konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir programdır. Bu program, İslam iktisadi ve hukuku konusunda derinlemesine bilgi ve araştırma yetenekleri kazandırmayı amaçlar.