İzinden Gitmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İzinden gitmek", bir başkasının yolunu, metodunu, tarzını takip etmek veya birinin örnek aldığı yöntemleri uygulamak anlamına gelir. Genellikle bir öncü, lider, uzman veya örnek alınan bir kişinin başarılarını ya da prensiplerini takip etme niyetini ifade eder. Bu, bir kişinin kariyerinde bir mentorunun adımlarını takip etmesinden, bir sanatçının stilini örnek almasına, hatta birinin ailedeki büyüklerinin yaşam tarzını benimsemesine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir.