Kafa Cilalamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kafa cilalamak" deyimi, genellikle bir kişiyi ikna etmek, onun fikrini değiştirmek veya ona yaranmak için yapılan konuşmaları ve eylemleri ifade eder. Bu ifade, özellikle bir kişinin üstleri, otorite figürleri veya önemli kişilere karşı yaptığı iltifatları, övgüleri veya ikna çabalarını tanımlamak için kullanılır. Örneğin, bir çalışanın yöneticisini memnun etmek için övgülerde bulunması veya bir öğrencinin öğretmenine karşı yaltaklanması "kafa cilalamak" olarak ifade edilebilir.