Kana Susamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kana susamak" deyimi, genellikle şiddet eğilimleri olan veya intikam duygusu içinde olan bir kişilik durumunu ifade eder. Bu deyim, zarar verme arzusuyla yanıp tutuşmak, şiddetli bir şekilde intikam alma isteği duymak veya başkalarına zarar verme arzusu taşımak anlamında kullanılır. Mecazi anlamda kullanılan bu deyim, genellikle agresif veya şiddet eğilimli kişiler için kullanılır. Örneğin, bir kahramanın veya kötü karakterin hikayede intikam peşinde koştuğu ve dur durak bilmeksizin mücadele ettiği bir sahnede "kana susamış" olarak nitelendirilebilir. Bu deyim, tarih boyunca savaşçı toplumlarda veya kan davalarında sıkça kullanılmıştır.

Diğer deyimler için tıklayınız.