Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları Yüksek Lisans Programı

Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları yüksek lisans programı, tarih ve toplum çalışmaları alanında öğrencilere geniş bir bilgi ve beceri seti kazandırmayı amaçlar. Bu program, farklı ülkeler ve kültürler arasında karşılaştırmalı bir perspektiften tarihi ve toplumsal olayları inceleyen bir programdır. Öğrenciler, tarih ve toplum çalışmaları alanında çeşitli konuları ele alırlar ve araştırma yapmayı öğrenirler.

Program, tarih, sosyoloji, antropoloji, siyaset bilimi ve diğer ilgili alanlardaki konuları kapsar. Öğrenciler, tarih ve toplum çalışmaları alanında temel kavramları ve metodolojileri öğrenirler ve bu bilgi ve becerileri kullanarak karşılaştırmalı tarih ve toplum çalışmaları konularında araştırmalar yaparlar.

Bu programın amacı, öğrencileri tarih ve toplum çalışmaları alanında uzmanlaştırmak ve onları karşılaştırmalı tarih ve toplum çalışmaları konularında araştırma yapabilen, düşüncelerini dil ve yazı ile ifade edebilen, analitik düşünebilen ve yaratıcı çözümler üretebilen bireyler haline getirmektir. Bu program, öğrencilere tarih ve toplum çalışmaları alanında akademik kariyerlerine devam etme veya sektördeki iş imkanlarına giriş yapma imkanı verir.

NE YAPIYOR ?