Kasım İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Kasım İsminin Anlamı Nedir

Kasım ismi, Arapça kökenli olup genellikle "bölücü", "pay eden" veya "adaletle bölüştüren" anlamlarına gelir. Bu isim aynı zamanda İslam dininde dört halifeden üçüncüsü olan Hz. Ömer'in lakabı olan "El-Fârûk" ile de özdeşleştirilir, bu da "hak ile batılı birbirinden ayıran" demektir. Ayrıca Kasım, İslam takviminin sekizinci ayının da adıdır. Bu isim, güçlü bir manevi ve tarihsel öneme sahiptir ve genellikle adalet, doğruluk ve bölüşüm gibi değerleri temsil eder. Bu özelliklerle ilişkilendirilen Kasım ismini taşıyan bireyler genellikle kararlı, adil ve sorumluluk sahibi olabilirler.

Kasım İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Kararlı, kesin, kesici, ezici, ufaltıcı, kinci.

Kasım İsminin Özelllikleri - Kökeni

Kasım ismi, Arapça kökenlidir ve genellikle adil, dengeli paylaşımı ve adaleti simgeler. Bu isim genellikle İslam dünyasında yaygındır ve sahiplerinde adalet duygusunun, güçlü ahlaki değerlerin ve liderlik özelliklerinin vurgulanmasına sebep olabilir. Aynı zamanda İslam takviminin sekizinci ayının da adı olan Kasım, İslam kültüründe önemli bir yere sahiptir ve bu nedenle manevi bir bağlamda da anlam taşır. Bu ismi taşıyan bireyler genellikle kararlı, adil ve sorumluluk sahibi olabilirler, toplumlarına katkı sağlayan liderlik özellikleri gösterebilirler.

Kasım İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 33.228 kişi Kasım ismini kullanmaktadır.

Kasım İsmi Kuran'da Geçer mi?

Kasım ismi doğrudan Kuran'da geçmez; ancak Arapça kökenli olduğu ve olumlu anlam taşıdığı için İslam dünyasında kabul gören bir isimdir.

Kasım İsmi Caiz Midir?

Kasım ismi, herhangi bir olumsuz anlam taşımadığı ve aksine adaletli olmayı ifade ettiği için caizdir. İslam'da, isimlerin güzel anlam taşıması önerilir ve Kasım ismi bu açıdan uygun bir seçenektir.

Kasım İsminin Harf Analizi

K: Güçlü irade, kararlılık ve liderlik özellikleri.
A: Açık fikirlilik, yaratıcılık ve bağımsızlık.
S: Hızlı düşünme, hareketlilik ve dinamizm.
I: Hassasiyet, duyarlılık ve sezgi.
M: Pratik zekâ, ticari beceri ve düzen.

Diğer isimlerin analizleri için tıklayınız.