Kaşının Altında Gözün Var Dememek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kaşının Altında Gözün Var Dememek" çok açık ve bariz olan bir durumun ya da bir gerçeğin dile getirilmesine gerek olmadığını ifade eden bir deyimdir. Bir şeyin o kadar açık ve net olduğunu belirtmek için kullanılan bu ifade, "herkes tarafından bilinen bir şeyi söylemeye gerek yok" anlamına gelir. Örneğin, birinin çok yetenekli olduğu ve bu yeteneğin herkes tarafından kabul edildiği durumlarda, bu kişinin yetenekli olduğunu tekrar tekrar belirtmeye gerek olmadığını ifade etmek için bu deyim kullanılabilir. Bu deyim, genellikle gereksiz yinelemelerden kaçınma ya da zaten herkesin farkında olduğu bir konuyu tekrar gündeme getirmemenin gerekliliğini vurgulamak için kullanılır.