Kazak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir

Kazak Dili ve Edebiyatı Bölümü

Kazak dil ve edebiyatı, Kazakistan ve diğer Kazakça konuşulan yerlerde kullanılan dil ve bu dilde yazılmış edebi yapıtların çalışıldığı bir üniversite bölümüdür. Bu bölümde, Kazak dilinin yapısı ve grameri, Kazak edebiyatının tarihi ve önemli yazarları, Kazak halk hikayeleri ve masalları gibi konular çalışılır. Ayrıca, Kazak dil ve edebiyatı ile ilgili dilbilimsel araştırmalar yapılır ve Kazak dilinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılır.

Kazak dil ve edebiyatı bölümünde eğitim alan öğrenciler, Kazak dilinin yapısını ve gramerini öğrenir ve Kazak edebiyatının tarihini ve önemli yazarlarını tanırlar. Bu bölümde ayrıca, Kazak halk hikayeleri ve masalları gibi folklorik yapıtları inceler ve Kazak dilinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılır. Bu bölümü bitiren öğrenciler, Kazak dil ve edebiyatı ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olurlar ve Kazakça konuşulan yerlerde dilbilim ve edebiyat alanında çalışabileceklerdir.