Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması Yüksek Lisans Programı Nedir

Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması Yüksek Lisans Programı

Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması yüksek lisans programı, kazaların çevresel ve teknik yönlerini inceleyen bir yüksek lisans programıdır. Program, kazaların nedenlerini ve etkilerini anlamaya yönelik bir araştırma ve incelemeyi kapsamaktadır. Programın amacı, kazaların önlenmesine yönelik çözümler geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratmaktır.

Programın kapsamında, kazaların çevresel etkileri, kazaların teknik yönleri, kazaların önlenmesine yönelik çalışmalar ve bu konuda uygulanacak yönetmelikler gibi konuların yanı sıra, kazaların çeşitli yönleri hakkında bilgi edinme imkanı sunulmaktadır. Program ayrıca, kazaların çevresel ve teknik yönlerine yönelik araştırmalar yapmayı ve bu konuda çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır.

Programın kapsamında yer alan dersler arasında şunlar bulunmaktadır:

Çevresel Etkilerin Değerlendirilmesi,

Kazaların Nedenleri ve Önlenmesine Yönelik Çalışmalar,

Kazaların Teknik Yönleri,

Kazaların Önlenmesine Yönelik Yönetmelikler,

Kazaların Çeşitli Yönleri

Programı tamamlamak için, öğrencilerin program kapsamında yer alan dersleri başarıyla tamamlamaları ve bir yüksek lisans tezi hazırlamaları gerekmektedir. Programın süresi genellikle 2 yıl olup, öğrencilerin programı tamamlamaları durumunda yüksek lisans diploması almaları mümkündür.

NE YAPIYOR ?