Kendine Yontmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kendine yontmak" deyimi, bir kişinin bir durumu, olayı veya kaynağı kendi çıkarları doğrultusunda kullanmasını veya manipüle etmesini ifade eder. Bu ifade, genellikle bir kişinin başkalarının zararına veya adil olmayan bir şekilde kendi yararına hareket ettiği durumlar için kullanılır. Örneğin, bir yöneticinin kaynakları kendi çıkarları için kullanması veya bir kişinin bir durumu kendi lehine çevirmesi "kendine yontmak" olarak adlandırılabilir. Bu deyim, bencilce ve çıkarcı davranışları vurgular.