Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı Nedir

Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı

Kentsel Yenileme yüksek lisans programı, kentlerin sosyal, ekonomik ve fiziksel yapısının yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesi amacıyla tasarım, planlama, yönetim ve uygulama çalışmalarını kapsayan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, kentlerin sürdürülebilir ve yaşanabilir hale getirilmesi için gereken bilgi ve becerileri vermeyi amaçlar.

Program, kentlerin fiziksel yapısının yeniden düzenlenmesi, sosyal ve ekonomik işlevlerinin iyileştirilmesi, çevre ve insan sağlığına uygun bir şekilde planlanması ve yönetilmesi gibi konulara odaklanır. Bu program, kentlerin yeniden düzenlenmesine yönelik projelerin tasarımı ve uygulaması, kentsel mekânın yönetimi, kentsel çevrenin iyileştirilmesi, kentsel tasarım ve planlama gibi alanlarda uzmanlaşmayı amaçlayan bir eğitim programıdır.