Keops Piramidi Kimin İçin Yapıldı

Keops Piramidi, Mısır'ın IV. Hanedanlığı döneminde hüküm süren Firavun Keops (Khufu) için inşa edilmiştir. Keops, MÖ 2589 ile 2566 yılları arasında Mısır'ı yönetmiştir ve Keops Piramidi, onun anısına ve mezarı olarak inşa edilmiştir.

Keops Piramidi, Mısır'ın Giza Platosu'nda yer alır ve Mısır'ın en büyük piramidi olup, antik dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. Piramidin yapımı, Keops'un ölümünden sonra onun öteki dünyada ölümsüzlüğünü sağlamak ve ona görkemli bir mezar sunmak amacıyla yapılmıştır. Bu piramit, Keops'un kraliyet mezarının yanı sıra, tanrılara olan bağlılığını ve Mısır’ın kraliyet gücünü de simgeler.