Kimya Mühendisliği Doktora Programı Nedirr

Kimya Mühendisliği Doktora Programı

Kimya Mühendisliği, kimyasal üretim süreçlerini planlamaya, tasarlamaya ve yönetmeye odaklanan bir mühendislik dalıdır. Kimya Mühendisliği Doktora programı, doktora öğrencilere kimya mühendisliğine ait ileri seviyede bilgi ve yetenekleri kazandırmayı amaçlar. Program, kimya mühendisliği alanında araştırma yapmayı ve öğrencilere araştırma becerileri kazandırmayı hedefler. Bu program, öğrencilerin kimya mühendisliğine dair konuları daha derinlemesine anlamalarını ve bu alanda yenilikçi çalışmalar yapmalarını sağlar. Program ayrıca, öğrencilere akademik ve endüstriyel sektörlerde çalışma becerileri kazandırır.