Klinik Odaklı Sosyal Hizmet Doktora Programı Nedir

Klinik Odaklı Sosyal Hizmet Doktora Programı

Klinik Odaklı Sosyal Hizmet Doktora Programı, sosyal hizmet alanında doktora eğitimi almak isteyenler için tasarlanmış bir programdır. Bu program, sosyal hizmetler alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerin klinik uygulamalar ve araştırmalar yapabilme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Program, teorik eğitimin yanı sıra pratik uygulamalar ve araştırma projeleri de içererek, öğrencilerin araştırma yapma ve problem çözme yeteneklerini geliştirir.

Programın eğitim dili Türkçe'dir ve genellikle 4 yıl sürer. Öğrencilerin programı başarıyla tamamlamaları için, teorik dersleri ve pratik uygulamaları tamamlamaları ve bir doktora tezi hazırlamaları gerekir. Programın mezunları, sosyal hizmet alanında uzmanlaşmış doktorlar olarak çalışabileceklerdir.