Kuddusi İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Kuddusi İsminin Anlamı:

Kuddusi ismi, Arapça kökenli bir isim olup “kutsal”, “mukaddes”, “aziz” anlamlarına gelir. İslami bir terim olan "Kuddus" ise, Allah’ın 99 isminden biri olarak kabul edilir ve “en kutsal, her türlü eksiklikten uzak” anlamına gelir. Bu sebeple Kuddusi ismi, dini bir derinliğe sahip ve manevi bir yönü güçlü olan bir isimdir.

Kuddusi İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Kutsal niteliklere ulaşmış olan kimse.

Kuddusi İsminin Özellikleri - Kökeni:

Kuddusi, genel olarak İslam dünyasında, özellikle de Arapça konuşulan ülkelerde bulunur. Bu ismi taşıyan kişilerin, kutsal ve manevi değerlere saygılı, ahlaki ve etik değerlerle donanımlı, huzur veren ve içsel bir sükûnete sahip olduğu düşünülür. Köken olarak Arapça’da “kuds” kökünden gelir ve kudsiyet ile ilişkilendirilir.

Kuddusi İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 17.30 kişi Kuddusi ismini kullanmaktadır.

Kuddusi İsmi Kur'an'da Geçer mi?

Kuddusi ismi doğrudan bir insan ismi olarak Kur'an'da geçmez. Ancak, "Kuddus" kelimesi Kur'an'da Allah'ın sıfatlarından biri olarak yer alır. Bu sıfat, özellikle “el-Kuddus” şeklinde geçer ve Allah'ın mukaddes ve her türlü eksiklikten uzak olduğunu ifade eder.

Kuddusi İsmi Caiz Midir?

Kuddusi ismi, Allah’ın sıfatlarından biri olması sebebiyle, İslami açıdan caizdir. Ancak, Allah’ın isimlerinin insanlara verilirken “Abd” öneki eklenerek “Abdülkuddus” gibi kullanılması daha uygun görülür. Yine de, Kuddusi ismi doğrudan Allah’a atfen kullanılmadığı sürece, isim olarak kullanımı dinen sakıncalı değildir.

Kuddusi İsminin Harf Analizi:

Kuddusi isminin harf analizi şu şekilde yapılabilir:

K: Başarıya ulaşmak için kuvvetli olma ve direnç.
U: Mantıklı düşünme, analitik zekâ.
D: Güven veren, kararlılık.
D: (Yukarıdaki ile aynı karakteristikler)
U: (Yukarıdaki ile aynı karakteristikler)
S: Duygusal yoğunluk, sezgi gücü.
İ: İletişim yeteneği ve hayal gücü.