Kuru Soğuk - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kuru soğuk", nem oranının düşük olduğu soğuk hava koşullarını ifade eden bir terimdir. Bu tür bir soğuk, genellikle yağışın az olduğu veya hiç olmadığı yerlerde hissedilir. Nem oranının düşük olması, havanın daha keskin ve delici bir soğukluk hissi vermesine neden olur. Kuru soğuk, çoğu zaman nefes alındığında ciğerleri yakar gibi bir his yaratabilir ve soğuk havanın etkisi nemli soğuğa göre daha fazla hissedilir. Bu durum, karasal iklim özellikleri gösteren bölgelerde daha yaygındır ve hava sıcaklığından bağımsız olarak insanlar tarafından daha fazla soğuk olarak algılanabilir.