Laf Altında Kalmamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

Laf Altında Kalmamak: Bu deyim, bir tartışma veya diyalog sırasında üstün gelmek, karşı tarafın söylediklerine etkili bir şekilde cevap vermek anlamına gelir. Bir kişinin laf altında kalmaması, o kişinin kendisine yapılan eleştirilere, suçlamalara veya sataşmalara karşı etkili bir yanıt vermesi ve böylece kendini savunması veya durumu lehine çevirmesi durumunu ifade eder. Bu ifade genellikle, kişinin sözlü olarak kendini savunma yeteneğini ve karşı tarafın sözlerine boyun eğmeme durumunu vurgular.