Masal Okumak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Masal okumak" deyimi, kelime anlamının ötesinde mecazi olarak, gerçek dışı, inandırıcılıktan uzak, hayali veya gerçekleşmesi mümkün olmayan hikâyeler anlatmak anlamında kullanılır. Genellikle bir kişinin abartılı, gerçekleşmesi pek olası olmayan vaatlerde bulunması veya gerçeklikten uzak iddialar ortaya atması durumunda kullanılır. Siyasetten iş dünyasına, günlük yaşamın pek çok alanında karşımıza çıkabilir. Bu ifade, genellikle eleştirel bir tonla, muhatap alınan kişi veya durumun ciddiye alınmaması gerektiğini vurgulamak için kullanılır.