Mektep Görmemiş - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Mektep görmemiş" deyimi, genellikle eğitim görmemiş, okul sıralarında formal bir öğrenim sürecinden geçmemiş kişileri ifade etmek için kullanılır. Ancak bu ifade, sadece akademik eğitimin eksikliğinden ziyade, kişinin genel kültürel seviyesi, davranışları ve sosyal normlara uyumu açısından da bir değerlendirme içerebilir. Eğitim görmemiş bir kişi, aynı zamanda toplum içinde kabul edilen davranış kalıplarını, incelikleri ve nezaketi bilmeyebilir ya da bunlara uymayabilir. Bu ifade bazen küçümseyici bir anlamda kullanılsa da, bazı durumlarda kişinin resmi eğitimden mahrum olmasına işaret etmek için tarafsız bir tespit olarak da kullanılabilir.