Mideye Oturmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Mideye oturmak" deyimi, bir şeyin kişiye ağır gelmesi veya kişinin hoşuna gitmemesi anlamında kullanılır. Yemekten sonra yaşanan fiziksel bir rahatsızlık hissini ifade eden bu tabir, mecazi olarak bir durum veya olayın kişiyi rahatsız ettiği, hoşnutsuzluk yarattığı ya da sindiremediği anlamlarında da kullanılır. Örneğin, birinin söylediği bir sözün veya bir olayın kişi üzerinde olumsuz bir etki yaratması ve bunu kabullenmekte güçlük çekmesi "mideye oturmak" şeklinde ifade edilebilir.