Mimarlık (İngilizce) Doktora Programı Nedir

Mimarlık (İngilizce) Doktora Programı

İngilizce mimarlık doktora programı, mimarlık alanında İngilizce dilinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermek amacıyla kurulmuş bir programdır. Bu programın amacı, öğrencilere mimarlık alanında İngilizce dilinde araştırma yapmaya ve yenilikçi çözümler sunmaya yönlendirmektir.

Bu programda, öğrenciler mimarlık konularında İngilizce dilinde yenilikçi araştırma tekniklerini öğrenirler, ayrıca mimarlık konularında İngilizce dilinde araştırmalar yaparlar ve bu araştırmalarını yazılı olarak İngilizce dilinde sunarlar. İngilizce mimarlık doktora programı, genellikle üniversitelerin mühendislik ve sanat fakültelerinde verilir. Bu programa katılmak için öğrencilerin önceden İngilizce dilinde mimarlık alanında bir yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekir.