Miraç İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Miraç İsminin Anlamı:

Miraç, İslami inanca göre Hz. Muhammed'in (s.a.v) Mekke'den Kudüs'e ve oradan da göklerin ötesine, Allah'ın huzuruna yaptığı manevi ve mucizevi gece yolculuğunu ifade eden "İsra ve Miraç" olayına atıfta bulunur. Bu nedenle, Miraç kelimesi "yükselme", "göğe çıkma" ve "manevi yükseliş" gibi anlamlara gelir.

Miraç İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Kedersiz, dertsiz, merdiven.

Miraç İsminin Özellikleri - Kökeni:

Miraç kelimesi Arapça kökenlidir ve İslam dininde önemli bir olayı adlandırmak için kullanılır. Bu ismi taşıyan bireyler genellikle maneviyata önem veren, yüce hedefleri olan ve kişisel gelişime odaklanan bir karakter yansıtması beklenir.

Miraç İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 66.664 kişi Miraç ismini kullanmaktadır.

Miraç İsmi Kur'an'da Geçer mi?

Miraç ismi, Kur'an'da açıkça geçmez, ancak Hz. Muhammed'in (s.a.v) göğe yükselişini anlatan "İsra ve Miraç" olayı dini metinlerde anlatılır ve Kur'an'ın "İsra Suresi" bu mucizevi yolculuğa işaret eder.

Miraç İsmi Caiz Midir?

Miraç ismi, olumlu ve dini bir olayı anımsattığı için İslam dünyasında caizdir ve dini açıdan herhangi bir sakıncası yoktur.

Miraç İsminin Harf Analizi:

M: Güçlü irade ve kararlılık.
İ: İnce düşünce yapısı, analitik zeka.
R: Güçlü bir akla ve mantığa sahip olma.
A: Maceraperestliği ve öncü olma arzusu.
Ç: Duygusal yoğunluğu ve sezgisel gücü temsil eder.

Miraç İsmi İçin Akrostiş

Mavi göklerin ışıltısı sensin,
İlahi bir yolculukta adını andıkça,
Ruhumuzda nur saçan bir esin,
Aşkla dolu dualarla seni anarız,
Çağlar ötesi bir yolculuk, Miraç'ta.