Nazı Geçmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Nazı geçmek" deyimi bir kişinin kaprislerini, aşırı nazını ya da tutumunu yatıştırmak, onu memnun etmek ve ikna etmek anlamına gelir. Genellikle, kişinin gereksiz yere naz yapmasının veya zor beğenmesinin üstesinden gelmek için yapılan çabaları ifade etmek için kullanılır. Bir kişinin aşırı beklentileri veya yüksek standartları olduğunda, onun bu beklentilerini karşılamak ve onu rahatlatmak için gösterilen özenli ve sabırlı davranışlar "nazını geçirmek" olarak adlandırılır. Örneğin, bir çocuğun oyuncağı alınmadığında yaptığı inatçı davranışlara karşı, onu oyunla veya başka bir yöntemle sakinleştirmek ve ikna etmek bu ifadeyle anlatılabilir. Bu süreçte gösterilen sabır ve anlayış, nazın geçirilmesinin anahtarı olarak kabul edilir ve bu, genellikle kişisel ilişkilerde, aile içinde ya da yakın çevrede gösterilen bir empati ve anlayış biçimi olarak görülür.