Ne Verirsen Elinle, O Gider Seninle Atasözünün Anlamı Nedir?

"Ne verirsen elinle, o gider seninle" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların yaptıkları iyiliklerin, verdikleri sadakaların ve hayırların onların ruhlarıyla birlikte ahirete gideceğini ve bu dünyada bırakılan mal, mülk ve servetin kişiye fayda sağlamayacağını ifade eder. Ahirette sadece yapılan iyi işlerin ve hayırların fayda sağlayacağı, bu yüzden insanların dünya hayatında iyi işler yapmaya odaklanmaları gerektiği vurgulanır.