Olan Dört Bağlar, Olmayan Dert Bağlar Atasözünün Anlamı Nedir?

"Olan dört bağlar, olmayan dert bağlar" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sahip olunan şeylerin kişiye huzur ve mutluluk getireceğini, sahip olunmayan şeylerin ise kişiyi dertlendireceğini ifade eder. Sahip olunan imkanlar ve varlıklar kişiye rahat bir yaşam sunarken, yokluk ve imkansızlıklar kişiyi sıkıntıya sokar. Bu nedenle, kişinin mevcut imkanlarına şükrederek yaşaması ve daha fazlası için kendini üzmek yerine, elindekilerle mutlu olmayı bilmelidir.