Online Aile Danışmanlığı Nasıl Yapılır

Online aile danışmanlığı, ailelerin çevrimiçi olarak aile danışmanlarıyla görüşmeleri şeklinde gerçekleşir. Bu, aile danışmanlığına ulaşımın sınırlı olduğu durumlarda veya ailelerin evden ayrılamadığı durumlarda bir seçenek olabilir.

Online aile danışmanlığı yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz: Online görüşme platformu seçin: Birçok video konferans uygulaması, online görüşmeler için kullanılabilir. Bu uygulamaların birçoğu ücretsizdir. Ailelerin bu uygulamalardan birini indirerek veya bir web tarayıcısı üzerinden erişerek online aile danışmanlığına katılması mümkündür.

Randevu planlayın: Ailelerle bir randevu planlayarak, online danışmanlık seanslarının zamanını ve süresini belirleyin. Ailelerin rahat ettikleri ve rahat bir ortamda konuşabilecekleri bir zaman belirleyin.

Ailelerle iletişime geçin: Online danışmanlık seansından önce ailelerle iletişim kurun ve seansın nasıl işleyeceği hakkında bilgi verin. Ayrıca, online danışmanlık seansının ödeme yöntemleri hakkında da bilgi verin.

Danışmanlık seansını gerçekleştirin: Online danışmanlık seansı, yüz yüze danışmanlık seanslarına benzer şekilde gerçekleştirilir. Ailelerin sorunlarına yönelik çözümler sunmak, iletişim becerilerini geliştirmek ve aile içindeki sorunları ele almak için bir plan yapın.

Takip edin: Online danışmanlık seansından sonra, ailelerle iletişimi sürdürün ve danışmanlık seansının etkisini izleyin. Ailelere gerektiğinde tekrar görüşmek için bir randevu planlayın. Online aile danışmanlığı yapmak, ailelere esneklik ve kolaylık sağlar. Ancak, online danışmanlık seanslarının yüz yüze seanslara göre bazı kısıtlamaları olabilir. Bu nedenle, aile danışmanı olarak online danışmanlık yapmaya karar vermeden önce, ailelerin bu tür seanslardan ne beklediğini anlamak önemlidir.