Ortodonti Anabililm Dalı Doktora Programı Nedir

Ortodonti Anabililm Dalı Doktora Programı

Ortodonti Anabilim Dalı Doktora programı, ortodonti alanında doktora derecesi verilen bir programdır. Bu program, dişlerin doğru pozisyonlarını ve çenesin doğru şekillerini sağlamaya yönelik bilgi verir ve öğrencilere bu alanda çalışabilecek beceri ve bilgi kazandırır.

Program, ortodonti alanında kullanılan yöntemleri, teknikleri ve araçları ele alır ve bu konuların yanı sıra, çocukların dişleri ve çenelerinin doğru şekillerini sağlamaya yönelik önleyici önlemler, dişlerin doğru pozisyonlarını sağlamaya yönelik cerrahi veya cerrahi olmayan yöntemler gibi konuları da içerir. Programın amacı, ortodonti alanında uzmanlaşmış ve bu alanda araştırma yapabilen diş hekimleri yetiştirmektir.