Ortodonti Ve Dentofasiyal Ortopedi Doktora Programı Nedir

Ortodonti Ve Dentofasiyal Ortopedi Doktora Programı

Ortodonti ve Dentofasiyal Ortopedi, dişlerin ve çene kemiğinin sağlıklı bir şekilde düzenlenmesini amaçlayan bir branştır. Bu branşta, çene ve dişlerin pozisyonunun düzgün hale getirilmesi için çeşitli yöntemler kullanılır. Bu yöntemler arasında, dişleri hareket ettirmek için kullanılan diş teli veya apareyler, çene kemiğinin şeklini değiştirmek için kullanılan ortopedik aparatlar ve dişleri çekmek için kullanılan ekstraksiyonlar yer alır.

Dentofasiyal Ortopedi ise, yüz ve çene kemiğinin büyüme ve gelişimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin etkisini azaltmaya yönelik tedavi yöntemlerinin uygulanmasını kapsar. Bu branşta, çocukların ve gençlerin diş ve çene kemiği gelişimine yönelik önleyici ve düzeltici tedaviler uygulanır.

Ortodonti ve Dentofasiyal Ortopedi Doktora programı, bu branşlarda uzmanlaşmak isteyen hekimler için uygun bir seçenektir. Program, bu branşlarda gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmak için tasarlandığından, mezunları bu branşlarda uzmanlaşmış hekimler olarak çalışmaya hazır hale gelirler. Programın içeriği, teorik derslerin yanı sıra pratik eğitimler de içerebilir. Programın süresi ve gereksinimleri, farklı üniversitelerde farklılık gösterebilir.