Pabucu Eline Vermek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Pabucu eline vermek" Türkçe'de genellikle bir kişinin bir başkası tarafından üstlenilen bir rolü, pozisyonu veya önemini kaybetmesi durumunu ifade eden bir deyimdir. Bu deyim, bir kişinin otoritesinin, popülaritesinin veya öneminin azaldığını ve bu durumun başka bir kişi tarafından ele geçirildiğini belirtir. Mesela, iş yerinde en iyi çalışan kişiyken yeni gelen bir çalışanın performansının daha iyi olması ve övgüyü o kişinin alması durumunda "pabucu eline verildi" şeklinde kullanılır.