Pabucuna Kum Dolmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Pabucuna kum dolmak", genellikle bir kişinin zor bir durumda kalması veya beklenmedik bir şekilde sıkıntıya düşmesi anlamında kullanılan bir deyimdir. Sözlükte geçen klasik bir ifade olmamakla birlikte, bu ifade günlük konuşmalarda bir kişinin istenmeyen veya hoş olmayan bir duruma düşmesi, bir işte başarısız olması veya bir engelle karşılaşması gibi anlarda kullanılır. Özellikle, beklenmedik aksiliklerin veya zorlukların ortaya çıkması sonucu kişinin rahatının bozulduğunu vurgulamak için dile getirilir.