Parmağında Oynatmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Parmağında oynatmak" ifadesi, bir kişinin başka bir kişi üzerinde tam bir kontrol ve hakimiyet kurduğunu ve onu istediği gibi yönlendirebildiğini belirtmek için kullanılır. Söz konusu kişinin, başkasını kolaylıkla kendi istediği gibi idare edebildiği ve onun üzerindeki etkisinin son derece güçlü olduğu anlamına gelir. Bu deyim, genellikle, manipülatif bir güç ya da otorite kullanımını ima eder ve çoğu zaman bu etkiyi sağlayan kişinin manipülatif becerilerine vurgu yapmak için kullanılır.