Payidar İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Payidar İsminin Anlamı Nedir?

Payidar, Farsça kökenli bir kelime olup "daimi, kalıcı, uzun ömürlü" anlamına gelir. İsim olarak kullanıldığında, kalıcılık ve sürekliliği simgeleyebilir ve uzun ömürlü, dayanıklı karakter özelliklerini yansıtan bir isim olarak kabul edilir.

Payidar İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Kişiliği Sağlam, Sabit

Payidar İsminin Özellikleri - Kökeni

Payidar ismi, Farsça kökenlidir ve genellikle bir kişiye veya bir nesneye uzun ömürlülük ve dayanıklılık özelliklerini atfetmek için kullanılır. Bu isim, sahip olduğu kişiye zamanın ötesinde bir varlık ve kalıcı etki bırakma gücü gibi özellikler kazandırabilir.

Payidar İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 14 kişi Payidar ismini kullanmaktadır.

Payidar İsmi Kuran'da Geçer mi?

Payidar ismi, Farsça kökenli bir isim olduğu için Kuran'da geçmez. Kuran'daki isimler Arapça kökenlidir.

Payidar İsmi Caiz Midir?

Payidar ismi İslam'da yasaklanmış veya olumsuz anlamlar içeren bir kelime olmadığı için, İslami açıdan caizdir. İslam'da isimlendirme konusunda aranan kriter, ismin olumlu anlam taşıması ve herhangi bir olumsuz çağrışım yapmamasıdır.

Payidar İsminin Harf Analizi

P: Zeka ve analitik düşünme yeteneği ile ilişkilendirilebilir.
A: Aktiflik, atılganlık ve öncülük eden özellikleri temsil eder.
Y: Yaratıcılık ve sanatsal yeteneklere işaret edebilir.
İ: İnce düşünce, analiz yeteneği ve zeka ile ilişkilendirilebilir.
D: Dikkat ve kararlılık özelliklerini ifade edebilir.
A: Yeniden, aktiflik, atılganlık ve öncülük eden özellikleri temsil eder.
R: Güç, direnç ve enerjiyi yansıtabilir.