Pes Demek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Pes demek", bir mücadele, zorluk veya rekabet karşısında yenilgiyi kabul etmek, daha fazla direnç gösteremeyecek duruma gelmek anlamına gelir. Kişinin karşılaştığı zorluğa karşı mücadele etmeyi bırakması, teslim olması veya vazgeçmesi durumlarında kullanılır. Bu deyim, genellikle ümitsizlik, yorgunluk veya çaresizlik hissinden ötürü bir eylemi sürdürme isteğinin kaybedildiğini belirtmek için kullanılır. Mesela bir öğrenci sınavlara çalışırken çok zorlandığında ve artık konsantre olamadığında "pes etmek" üzeredir denilebilir.