Protez-Ortez Doktora Programı Nedir

Protez-Ortez Doktora Programı

Protez-ortez, vücutta bir eksiklik ya da bir deformite neden olan nedenlere karşı koruma amacıyla tasarlanan ve üretilen yapay vücut parçalarıdır. Protezler, özellikle kol, bacak, el, ayak gibi vücut parçalarının eksikliğini tamamlamak için kullanılırken, ortezler ise vücutta oluşmuş olan bir deformiteyi düzene sokmak veya önlemek için kullanılır. Protezler ve ortezler, özellikle travma, kaza, doğuştan deformite gibi nedenlerle oluşan eksiklikleri ve deformiteleri tamamlamaya yönelik tasarlanır ve üretilir.

Doktora programı, protez-ortez alanında yüksek düzeyde eğitim ve araştırma yapmayı amaçlayan bir programdır. Program, öğrencilere protez-ortez alanında derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefler ve öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Program ayrıca, öğrencilere protez-ortez alanında öncü araştırmalar yapma ve yayın yazma becerilerini de kazandırmayı amaçlar.

Programa katılım için öğrencilerin genellikle lisans eğitimini tamamlamış olmaları ve fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedik teknikler gibi alanlarda bir lisans derecesine sahip olmaları beklenir.