Saçıp Savurmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Saçıp savurmak" ifadesi, maddi ya da manevi bir şeylerin ölçüsüzce ve düşüncesizce harcanmasını, israf edilmesini anlatır. Bu deyim, genellikle para veya kaynakların savurganca kullanılması bağlamında kullanılır ve kişinin sahip olduğu şeylere gereken özeni göstermediğini, kolay kazanılmış gibi harcadığını ifade eder. Para, zaman, enerji gibi değerli kaynakların kontrolsüzce ve plansız bir şekilde kullanılması durumlarında bu tabir sıkça kullanılır. Saçıp savuran bir kişi, elindekilerin kıymetini bilmeyen ve geleceği düşünmeden hareket eden biri olarak görülür.