Şahin Gözünü Ette Açmış; Karga Gözünü Bokta Açmış Atasözünün Anlamı Nedir?

Şahin gözünü ette açmış; karga gözünü bokta açmış Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, kişilerin doğuştan getirdiği yetenek ve eğilimlerin, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacağını ve bireyin karakterini belirleyeceğini vurgular. Farklı yetenek ve eğilimlere sahip olan bireyler, zamanla kendi doğalarını ve ilgilerini gösterirler. Her bireyin doğal bir eğilimi ve yeteneği olduğunu ve bu yeteneklerin zaman içinde kendini göstereceğini belirtir.