Salim İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Salim İsminin Anlamı Nedir?

Salim ismi, Arapça kökenli olup, "sağlam", "elverişli", "kurtuluşa ermiş" ve "zararsız, kusursuz" anlamlarına gelir. Ayrıca, sağlıklı ve bütün, eksiksiz anlamında da kullanılır.

Salim İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Yağan İlk Yağmur, Emin, endişesiz, korkusuz

Salim İsminin Özelllikleri - Kökeni

Salim ismi, huzur ve sağlıklı bir yapıyı ifade eden güçlü bir isimdir. Arapça kökenlidir ve özellikle İslam dünyasında yaygındır. Bu isim, dengeli, sağlam karakterli ve zararsızlık gibi özelliklerle özdeşleşir.

Salim İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 3.387 kişi Salim ismini kullanmaktadır.

Salim İsmi Kuran'da Geçer mi?

Salim ismi, Kuran'da geçen bir terim olup, genellikle "selamet içinde", "kurtuluşa ermiş" ya da "bozulmamış" gibi bağlamlarda kullanılır. Ancak, direkt olarak bir isim olarak Kuran'da geçip geçmediği, Kuran’ın orijinal metninde bu kelimenin geçiş biçimlerine bakarak teyit edilmelidir.

Salim İsmi Caiz Midir?

Salim ismi, olumlu ve güzel bir anlam taşıdığı için İslami açıdan caiz kabul edilen bir isimdir.

Salim İsminin Harf Analizi

S: Duyarlılık, yaratıcılık ve hayal gücü anlamına gelir.
A: Aktiflik, maceraperestlik ve öncülük etme özelliklerini temsil eder.
L: Öğrenmeye olan açıklık ve idealist bir yapıya işaret eder.
I: İçgüdüsel ve sezgisel bilginin kuvvetli olmasını ifade eder.
M: Maddi konularda başarı, mantıklı düşünme becerisi ve düzenliliği temsil eder.