Sami İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Sami İsminin Anlamı Nedir?

Sami ismi, Arapça kökenli olup genellikle "yüksek", "ulu" veya "büyük" gibi anlamlara gelir. Aynı zamanda "dinleyen" veya "işiten" anlamında da kullanılabilir. Sami ismini taşıyan kişiler, genellikle yüksek karaktere, bilgelik ve derin anlayışa sahip bireyler olarak tanımlanır.

Sami İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Bazı Deniz Kabuklularının İç Yüzünü Kaplayan Parlak Madde, Şimşek Gibi Yiğit

Sami İsminin Özelllikleri - Kökeni

Sami ismi, Arapça kökenli olup genellikle asalet, yücelik ve mertebeye vurgu yapar. İsmi taşıyan bireyler, genellikle ulu ve saygın kişiler olarak kabul edilirler. Bu isim, kişinin karakterindeki yüksek değerleri ve saygınlığı simgeler.

Sami İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 46.478 kişi Sami ismini kullanmaktadır.

Sami İsmi Kuran'da Geçer mi?

"Sami" kelimesi, Kuran'da "Semi'" şeklinde "işitici" anlamında Allah'ın isimlerinden biri olarak geçer. Ancak bu isim doğrudan bir insan adı olarak Kuran’da geçmez.

Sami İsmi Caiz Midir?

"Sami" ismi, olumsuz bir anlam taşımadığı ve aynı zamanda Allah'ın güzel isimlerinden (Esma-ül Hüsna) biri olan "Es-Semi'" ile ilişkilendirildiği için İslami açıdan caizdir.

Sami İsminin Harf Analizi

S: Hayal gücünün ve yaratıcılığın ifadesi.
A: Aktiflik, maceraperestlik ve öncülük etme özelliklerini temsil eder.
M: Mantıklı düşünme becerisi, düzenlilik ve maddi başarıyı simgeler.
İ: İnce ruhlu, duygusal zekâya sahip, sezgisel bilgi ve merhameti ifade eder.

Sami İsmi İçin Akrostiş

Sonsuz bir derinlik saklar yüreğinde,
Anlayışı ve sevgiyi yansıtır her an,
Mutluluğun sırrını bilir içinde,
İnsanları dinler, anlar her zaman.

Diğer İsim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!