Sandalye Kavgası - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sandalye kavgası" deyimi, genellikle grup içindeki güç, pozisyon veya statü için yapılan rekabet ve çekişmeyi ifade eder. Bu ifade, özellikle işyeri, politika veya sosyal gruplar gibi ortamlarda, bireylerin veya grupların bir pozisyon veya üstünlük elde etmek için yaptıkları rekabetçi ve bazen agresif davranışları tanımlar. Örneğin, bir şirkette üst düzey bir pozisyon için birkaç çalışanın arasındaki rekabet veya bir siyasi partide liderlik için yapılan mücadele "sandalye kavgası" olarak nitelendirilebilir. Bu deyim, genellikle güç ve statü için yapılan rekabetin yoğunluğunu ve bazen acımasız doğasını vurgular.