Sarımsak Yemedim Ki Ağzım Koksun - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sarımsak yemedim ki ağzım koksun" deyimi, bir suçlamayı veya ithamı reddetmek, kendini masum veya suçsuz olarak göstermek için kullanılır. Bu ifade, kişinin üzerine atılan bir suçu veya kusuru yapmadığını, dolayısıyla suçlanacak bir durumunun olmadığını vurgulamak için kullanılır. Örneğin, birine haksız bir suçlama yapıldığında veya bir yalanla itham edildiğinde, bu kişi "sarımsak yemedim ki ağzım koksun" diyerek kendini savunabilir. Bu deyim, kişinin suçlamalar karşısında masumiyetini ve suçsuz olduğunu vurgulamak için kullanılır.