Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Şehir ve bölge planlama, yerleşim yerlerinin (şehirler, kasabalar, köyler vb.) yapısını, fonksiyonlarını ve gelişimini planlamaya yönelik bir disiplindir. Şehir ve bölge planlama üniversite bölümü, yerleşim yerlerinin planlanması, düzenlenmesi ve yönetimi konularını öğreten bir bölümdür. Öğrenciler, şehir ve bölge planlama bölümünde, yerleşim yerlerinin fiziksel yapısını ve fonksiyonlarını planlamayı, yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel özelliklerini dikkate alarak düzenlemeyi ve yönetmeyi öğrenirler.

Şehir ve bölge planlama bölümünde öğrenciler, yerleşim yerlerinin fiziksel yapısını ve fonksiyonlarını planlamayı öğrenirler. Bu konuda, öğrenciler yerleşim yerlerinin doğal çevresini, topografik özelliklerini, trafik ve ulaşım sistemlerini, altyapı sistemlerini ve diğer fiziksel özelliklerini dikkate alarak planlama yapmayı öğrenirler. Ayrıca, öğrenciler yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel özelliklerini de dikkate alarak düzenlemeyi ve yönetmeyi öğrenirler.