Sen Giderken Ben Geliyordum - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sen giderken ben geliyordum" deyimi, iki kişinin veya grubun eylemleri veya düşünceleri arasında tam bir zıtlık olduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle, bir kişinin bir duruma veya soruna yaklaşımının tamamen diğer bir kişinin yaklaşımının tersi olduğu durumlar için kullanılır. Örneğin, biri bir projeden çekilirken diğerinin projeye katılması veya biri bir fikri reddederken diğerinin aynı fikri desteklemesi "sen giderken ben geliyordum" durumuna örnek teşkil edebilir. Bu deyim, genellikle, farklı zamanlamalar, görüşler veya yaklaşımlar arasındaki çarpıcı zıtlığı vurgulamak için kullanılır.