Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü, devletler arasındaki ilişkileri, uluslararası sistemi ve siyasi süreçleri inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, devletler arasındaki ilişkileri, uluslararası sistemi ve siyasi süreçleri inceleyebilirler ve bu inceleme sonucunda bu alanlardaki problemleri çözmeye yönelik çözümler üretebilirler.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri, devletler arasındaki ilişkileri, uluslararası sistemi ve siyasi süreçleri inceleyebilirler ve bu inceleme sonucunda bu alanlardaki problemleri çözmeye yönelik çözümler üretebilirler. Bu sayede, öğrenciler, devletler arasındaki ilişkileri düzenlemeye yönelik çalışmalar yapabilirler ve uluslararası sistemde oluşan problemleri çözebilirler.