Sormaz Ki Bilsin, Sorsa Bilirdi; Bilmez Ki Sorsun, Bilse Sorardı Atasözünün Anlamı Nedir?

Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi; bilmez ki sorsun, bilse sorardı Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bilgiye ulaşmanın ve öğrenmenin bir yolunun da soru sormaktan geçtiğini belirtir. Kişinin, bilmediği konularda soru sorması ve merak etmesi, yeni bilgiler öğrenmesine ve horizontunun genişlemesine yardımcı olur. Soru sormamak ise kişinin bilgi birikimini artırmaz ve gelişimini kısıtlar.

Diğer atasözleri için tıklayınız.