Sözü Yere Düşmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sözü yere düşmek" deyimi, bir kişinin sözünün, vaadinin veya itibarının değerini kaybetmesi, ciddiye alınmaması veya güvenilmez bulunması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir kişinin söylediklerine artık inanılmadığını veya saygı gösterilmediğini ifade etmek için kullanılır. Örneğin, defalarca yalan söyleyen veya vaatlerini tutmayan bir kişinin "sözü yere düşmüş" olabilir. Deyim, genellikle, güvenilirlik, itibar ve inandırıcılık kaybını vurgular.