Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Stratejik Planlama Yüksek Lisans Programı Nedir

Stratejik Planlama Yüksek Lisans Programı

Stratejik planlama, bir şirketin yönünü belirleme ve bu yönü takip etmek için kaynaklarını tahsis etmeye karar verme sürecidir. Hedefler belirlemeyi, rekabet ortamını analiz etmeyi ve bu hedeflere ulaşmada olumlu ya da olumsuz olan dış ve iç faktörleri belirlemeyi içerir. Performans yönetimi, bir örgütün amaçlarına ulaşmadaki etkinliğini ölçme ve geliştirme sürecidir.

Stratejik planlama ve performans yönetimi alanında bir yüksek lisans programı, iş stratejisi, rekabet analizi, finansal yönetim, karar verme ve performans ölçümü ve iyileştirme gibi konuları kapsayabilir. Öğrenciler stratejik planların nasıl geliştirileceğini ve uygulanacağını ve kurumsal performansı izlemek ve iyileştirmek için performans ölçütlerini nasıl kullanacaklarını öğrenebilirler. Ayrıca karar vermeyi ve stratejik planlamayı desteklemek için veri analizini ve diğer araçları nasıl kullanacaklarını öğrenebilirler.

Stratejik planlama ve performans yönetimi alanında bir yüksek lisans programından mezun olanlar, danışmanlık, finans, sağlık, devlet ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde kariyer için iyi hazırlanmış olabilir. Stratejik planlayıcılar, performans yöneticileri olarak veya kuruluşların hedef belirlemelerine ve hedeflere ulaşmalarına yardımcı olmaktan sorumlu oldukları diğer rollerde çalışabilirler.

NE YAPIYOR ?