Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü

Su ürünleri mühendisliği, su kaynaklarından yararlanılarak üretilen ürünlerin üretim, paketleme, depolama ve dağıtımı ile ilgili bilim dalıdır. Bu bölüm, su kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasını ve su kaynaklarının korunmasını amaçlar.

Su ürünleri mühendisliği bölümü öğrencileri, su kaynaklarından yararlanılarak üretilen ürünlerin üretim sürecini öğrenebilirler. Bu ürünler arasında balık, midye, karides gibi deniz ürünleri, tatlı su balıkları ve su ürünlerinin üretimi ile ilgili gıda ürünleri de bulunmaktadır.

Su ürünleri mühendisliği bölümü öğrencileri ayrıca, su ürünlerinin paketleme, depolama ve dağıtımı ile ilgili bilgi ve becerilere de sahip olabilirler. Bu sayede, su ürünlerinin tüketicilere uygun şekilde paketlenmesi, depolanması ve dağıtılması gibi konularla da ilgilenebilirler.

Su ürünleri mühendisliği bölümü öğrencileri, su kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasını ve su kaynaklarının korunmasını amaçlar. Bu sayede, su ürünlerinin üretim sürecinde doğal kaynakların etkin kullanımını sağlayabilirler ve su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapabilirler.

Ayrıca Bakınız - Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Sertifikası