Suratı Mahkeme Duvarı - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Suratı mahkeme duvarı" ifadesi, bir kişinin yüz ifadesinin okunamaz, çok ciddi veya ifadesiz olduğunu belirtmek için kullanılır. Mahkeme duvarlarının soğuk, sert ve hiçbir duyguyu yansıtmayan bir yapıda olması nedeniyle bu benzetme yapılmıştır. Bu deyim, bir kişinin duygularını gizlediğini, dışa vurmadığını ya da çok ketum ve çekingen olduğunu anlatmak için mecazi olarak kullanılır. Aynı zamanda bu ifade, kişinin herhangi bir duygusal tepki vermekten kaçındığını veya yüzünden ne düşündüğünün anlaşılmadığını vurgulamak amacıyla da ifade edilir.