Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Süryani Dili ve Kültürü Yüksek Lisans Programı Nedir

Süryani Dili ve Kültürü Yüksek Lisans Programı

Süryanî dil ve kültürü yüksek lisans programı, Süryanî dilinin ve Süryanî kültürünün öğrenimi, araştırılması ve incelenmesi amacıyla oluşturulmuş bir yüksek lisans programıdır. Bu program, Süryanî dilinin gramerini, sözdizimini ve ses sistemini öğretir, Süryanî kültürünün tarihini ve etnografik yapısını inceler ve Süryanî dilinin güncel ve eski yazı dillerini tanıtır. Ayrıca, program katılımcılarının Süryanî dilini konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

Programın seçmeli dersleri arasında Süryanî dilinin tarihi, Süryanî dilinin dilbilimine giriş, Süryanî dilinin sözdizimi, Süryanî dilinin ses sistemi, Süryanî dilinin güncel yazı dilleri ve Süryanî dilinin eski yazı dilleri gibi konular yer alır. Program ayrıca, Süryanî kültürünün tarihini, etnografik yapısını ve dinlerini inceleyen dersler de içerir.

Bu programın amacı, Süryanî dilini ve kültürünü öğrenmek isteyenler için bir eğitim ortamı sağlamaktır. Programı tamamlayan öğrenciler, Süryanî dilini konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerine sahip olacak ve Süryanî kültürünün tarihini ve etnografik yapısını anlayabilecektir. Bu programı tamamlamak, Süryanî dilini ve kültürünü araştırmak isteyenler için de uygun bir seçenek olabilir.

NE YAPIYOR ?