Suya Düşmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Suya düşmek", kelime anlamı olarak bir şeyin veya birinin suya düşmesini ifade etse de, mecazi anlamda bir kişinin itibarının zarar görmesi, saygınlığını kaybetmesi veya bir durumun kötüye gitmesi gibi olumsuz bir duruma düşmesini belirtir. Bu tabir, genellikle bir kişinin sosyal statüsünün veya itibarının beklenmedik bir olay sonucu zarar görmesi durumunda kullanılır. Ayrıca, beklenmeyen bir hata veya yanlışlık sonucu zor bir duruma düşmek anlamında da kullanılabilir.